Banánový tunel recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 1 ks vejce 3 ks vejce 100 g máslo 180 g máslo 1 lžíce solamyl 2 lžíce kakao 2 lžíce kakao 250 ml mléko 2 ks banán 50 g cukr moučka 2 lžíce cukr moučka 2 lžíce polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Banánový tunel
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přidáme žloutky, cukr, prosetou mouku s kypřícím práškem, kakao a solamyl. Těsto lehce promícháme lžíci a vylijeme na obdélníkový plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 ºC
V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbytek mléka přivedeme k varu, přidáme cukr a pudink, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout. Změklé máslo zpracujeme mixérem, postupně přidáváme pudink až vznikne hladký krém
Z vychladlého těsta vykrojíme větší a menší obdélník. Větší obdélník vtlačíme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Formu pak naplníme polovinou krému a na něj podélně uložíme oloupané celé banány. Banány zakryjeme zbylou polovinou krému a položíme menší obdélník těsta. Banánový tunel přikryjeme prkénkem, zatížíme a dáme na 2 - 3 hodiny do lednice
Připravíme si polevu. V rendlíku ohřejeme máslo a zamícháme do něj cukr a kakao. Když se všechny ingredience spojí, sundáme z plotny a necháme vychladnout. Pak přidáme vajíčko a ručním šlehačem mícháme, až vznikne hladká poleva
Banánový tunel potřeme připravenou polevou (můžeme také použit hotovou polevu). Necháme zatuhnout, nakrájíme na řezy a podáváme.