Rýžová polévka s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce hrášek
2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
4 ks žloutek
750 ml voda
2 balíčky rýže
1 kostka masox
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme lžíci másla a osmahneme rýži, zalijeme vodou a necháme vařit, až bude rýže skoro rozvařená, do vroucí vody přidáme masox nebo můžeme zalít vývarem. Dále přidáme hrášek sterilovaný nebo mražený, mražený hrášek se musí dříve povařit.

  2. Rozmícháme si lžíci změklého nebo rozpuštěného másla se žloutky a nalijeme do polévky. Rýžovou polévku můžeme dochutit solí, pepřem, popřípadě i prolisovaným česnekem.

  3. Rýžovou polévku s hráškem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!