Barilla Spaghetti s kaparami, tuňákem a mátou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g kapary
1 svazeček máta
mletý černý pepř
2,5 lžíce extra panenský olivový olej
200 g konzervovaný tuňák
1 balíček Barilla Spaghetti č. 5

Postup přípravy receptu

  1. Kapary nejprve opláchněte pod studenou tekoucí vodou, aby se odstranila přebytečná sůl. Opláchnuté kapary nakrájejte spolu s mátou a konzervovaným tuňákem na kousky. Přidejte olivový olej a dochuťte čerstvě umletým pepřem. Vše dobře promíchejte

  2. Mezitím si ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obale. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s čerstvě připravenou omáčkou

  3. Barilla Spaghetti s kaparami, tuňákem a mátou ihned podávejte

  4. Máta je aromatická rostlina původem z oblasti Středozemního moře, která je v současné době hojně rozšířená po celé Evropě, Asii i Africe. Intenzivní aroma této rostliny bylo již v dávných dobách velmi oblíbené a bylo považováno za neuvěřitelné afrodiziakum. Mohlo by se dokonce zdát, že římští vojáci měli zakázáno jíst mátu ze strachu, aby se nenechali rozptýlit od svých bojových povinností

  5. Tato víra se zakládá na legendě, která naznačuje, že máta vznikla z lásky a zrady. Podle legendy se bůh podsvětí Hádes zamiloval do krásné, smyslné a mladé nymfy Mynthy. Tento zamilovaný pár se potají stýkal a brzy se stali milenci. Jednoho dne však manželka Hádese Persephone zjistila, že ji Hádes zradil. Posedlá žárlivostí se rozhodla nymfě pomstít a proměnila ji v rostlinku máty - neplodící ovoce, ale plnou lásky a smyslnosti

  6. Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii

  7. Pro více informací navštivte www.barilla.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!