Polévka z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 g sůl 50 g máslo 0,5 l mléko 0,1 l smetana 200 g petržel 0,2 l zeleninový vývar 1 g pepř bílý mletý lanýžový olej 0,5 kg jeruzalémský artyčok
Postup Polévka z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Artyčoky oloupeme a lehce orestujeme na másle. Přidáme mléko a smetanu, poté mírně vaříme do poloměkka. Vše důkladně rozmixujeme. Polévku ochutíme solí, bílým pepřem a ještě jednou provaříme
Připravíme si bylinkovou pěnu. Petržel zblanšírujeme, zchladíme a rozmixujeme s osoleným mlékem. Vzniklou kaši přecedíme přes jemný cedník. Podle chuti osolíme a za stálého mixování zahříváme na 70 °C. Vzniklou pěnou zdobíme polévku na talířích
Při podávání polévku zastříkneme bylinkovou pěnou a zakápneme lanýžovým olejem. Polévku z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou ihned podáváme.