Bramboráky s anglickou slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek 1 lžíce sůl 3 ks vejce 1 - 2 lžíce strouhanka 1 kg brambory 4 - 5 lžic mléko 2 lžíce majoránka 1 - 2 lžíce hladká mouka 1 lžička mletý bílý pepř 15 - 20 plátků anglická slanina olej na smažení 200 g anglická slanina vcelku
Postup Bramboráky s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme, polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme 5 minut odstát a pak slijeme vodu. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky
Brambory ochutíme solí, přidáme majoránku i česnek a promícháme. Kdo má rád, přidá i pepř. Přidáme vejce a podle potřeby mouku (prosátou strouhanku) i mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé a šlo nabírat naběračkou. Jako poslední přimícháme do těsta anglickou slaninu
Rozpálíme tuk (olej) a malou naběračkou nabereme těsto, které rozetřeme na pánev a doprostřed vmáčkneme plátek anglické slaniny. Bramboráky s anglickou slaninou smažíme dozlatova z každé strany asi 3 minuty
Hotové bramboráky kladu na papírovou utěrky, aby "okapal" přebytečný olej.