Rýžová uzená polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 0 hrnků rýže 1 l vývar z uzeného masa 1 hrst kořenová zelenina podle chuti sůl mletý pepř polévkové koření podle potřeby hladká mouka tuk na smažení na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Rýžová uzená polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Budeme potřebovat jednu hrst.
Do vývaru, kde jsme vařili uzené maso, dáme asi 1/2 hrníčku proprané rýže a necháme vařit. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer.
Na pánvi na oleji a cibulce osmažíme trochu hladké mouky a usmažíme jíšku.
Když je zelenina měkká, zavaříme ji do polévky. Ochutíme polévkovým kořením, solí a pepřem.
Rýžovou uzenou polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.