Rýžová uzená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 hrnků rýže
1 l vývar z uzeného masa
1 hrst kořenová zelenina
podle chuti
sůl
mletý pepř
polévkové koření
podle potřeby
hladká mouka
tuk na smažení
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Budeme potřebovat jednu hrst.

  2. Do vývaru, kde jsme vařili uzené maso, dáme asi 1/2 hrníčku proprané rýže a necháme vařit. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer.

  3. Na pánvi na oleji a cibulce osmažíme trochu hladké mouky a usmažíme jíšku.

  4. Když je zelenina měkká, zavaříme ji do polévky. Ochutíme polévkovým kořením, solí a pepřem.

  5. Rýžovou uzenou polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme sekanou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!