Pečené kuřecí paličky s růžičkovou kapustou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
100 ml bílé víno
100 g anglická slanina
400 g růžičková kapusta
12 ks kuřecí paličky
1/2 - 1 lžičky uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu očistíme od zvadlých lístků, košťál nařízneme a v osolené vodě vaříme asi 6 minut do poloměkka. Kapustičky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat

  2. Kuřecí paličky očistíme, osolíme a ze všech stran v pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Paličky přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak obsah pánve přilijeme k masu, vše ochutíme uzenou paprikou, podlijeme vínem a vývarem a pečeme v předehřáté na 180 °C doměkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme kapustičky, vše promícháme paličky otočíme a zvolna dopečeme za občasného přelévání dorůžova

  3. Pečené kuřecí paličky rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!