Rýžové fritelky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky cukr 3 ks vejce 15 g máslo 1 sklenka rum 0.5 l mléko 1 ks citron 100 g rýže 2 hrstě cukr moučka 1 špetka mletá skořice podle potřeby olej
Postup Rýžové fritelky recept
Postup přípravy receptu
-
V mléce ochuceném skořicí dáme vařit rýži. Přibližně v polovině vaření přidáme máslo, cukr, strouhanou kůru z citronu. Dovaříme, scedíme a necháme vychladnout.
Rozšleháme tři žloutky, přidáme mouku, sklenku rumu a sníh vyšlehaný z bílků. Přidáme rýži a tvarujeme menší koule, které klademe do vařícího oleje a smažíme. Necháme na ubrousku okapat a odsát přebytečný tuk.
Rýžové fritelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.