Rýžové fritelky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
3 ks vejce
15 g máslo
1 sklenka rum
0.5 l mléko
1 ks citron
100 g rýže
2 hrstě cukr moučka
1 špetka mletá skořice
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. V mléce ochuceném skořicí dáme vařit rýži. Přibližně v polovině vaření přidáme máslo, cukr, strouhanou kůru z citronu. Dovaříme, scedíme a necháme vychladnout.

  2. Rozšleháme tři žloutky, přidáme mouku, sklenku rumu a sníh vyšlehaný z bílků. Přidáme rýži a tvarujeme menší koule, které klademe do vařícího oleje a smažíme. Necháme na ubrousku okapat a odsát přebytečný tuk.

  3. Rýžové fritelky podáváme teplé poprášené moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!