Jarní zeleninový talíř recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 svazek ředkvičky
1 ks kedluben
extra panenský olivový olej
1 svazek jarní cibulka s natí
salátové bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si svazek ředkviček, které zbavíme listů, odkrojíme kořínky a důkladně je omyjeme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka. Kedluben oloupeme a nakrájíme na plátky nebo měsíčky. Jarní cibulku omyjeme a i s natí nakrájíme na kolečka, cibulku orestujeme na troše olivového oleje a lehce osolíme

  2. Do středu talíře poklademe ředkvičky, obložíme kedlubnou a vše posypeme množstvím orestované cibulky. Posypeme salátovými bylinkami a lehce pokapeme kvalitním olivovým olejem. Samozřejmě můžeme na zeleninový talíř použít i oblíbenou salátovou zálivku apod

  3. Jarní zeleninový talíř ihned podáváme. Je to výborná lehká večeře, která zasytí, dodá tělu vitamíny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!