Jarní zeleninový talíř recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 svazek ředkvičky 1 ks kedluben extra panenský olivový olej 1 svazek jarní cibulka s natí salátové bylinky
Postup Jarní zeleninový talíř
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si svazek ředkviček, které zbavíme listů, odkrojíme kořínky a důkladně je omyjeme. Ředkvičky nakrájíme na kolečka. Kedluben oloupeme a nakrájíme na plátky nebo měsíčky. Jarní cibulku omyjeme a i s natí nakrájíme na kolečka, cibulku orestujeme na troše olivového oleje a lehce osolíme
Do středu talíře poklademe ředkvičky, obložíme kedlubnou a vše posypeme množstvím orestované cibulky. Posypeme salátovými bylinkami a lehce pokapeme kvalitním olivovým olejem. Samozřejmě můžeme na zeleninový talíř použít i oblíbenou salátovou zálivku apod
Jarní zeleninový talíř ihned podáváme. Je to výborná lehká večeře, která zasytí, dodá tělu vitamíny.