Rýžové kari placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
sůl
vejce
mléko
plnotučná hořčice
polohrubá mouka
kari koření
sekaná petrželová nať
vařená rýže
strouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nastala krize a chceme-li šetřit, musíme využít každý zbytek. Často nám zbude vařená rýže, z ní uděláme buď sladký zapečený nákyp nebo ji přidáme do polévky. Lze z ní udělat i chutné placičky.

  2. Rýži zalijeme trochou mléka, přidáme vejce (počet podle množství rýže, ale stačí i jedno), osolíme, přidáme kari, ne moc, aby jídlo nebylo moc kořeněné, malinko hořčice, nasekanou zelenou petrželku, zahustíme hrubou nebo polohrubou moukou, až je těstíčko hustší.

  3. Z těstíčka tvoříme ne moc tenké malé placičky, které osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Osmažené rýžové kari placičky klademe na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

  4. Hotové rýžové kari placičky posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme kouskem zelené petrželky a jíme. Kdo nemá rád kari, přidá muškátový květ.

  5. Rýžové kari placičky podáváme nejčastěji jako večeři. Chutnají i připravené na sladko, sypané ořechy a pocukrované.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!