Rýžové kopečky v jablkovém pyré recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
750 ml mléko
1 kg jablko
100 g rozinky
100 ml voda
0.5 ks pomeranč
150 g rýže
4 lžíce med
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli, 2 lžíce medu a uvaříme hustou rýžovou kaši. Rýžovou kaši naplníme do máslem vymazaných malých formiček. Krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

  2. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, vsypeme do kastrolku, trochu podlijeme a přidáme zbylý med, rozinky a dusíme doměkka.

  3. Do jablkové kaše vlijeme pudink rozmíchaný ve vodě a za stálého míchání povaříme, až směs dostatečně zhoustne. Jablkové pyré dochutíme čerstvou pomerančovou šťávou.

  4. Na talíř nalijeme jablkové pyré, doprostřed vyklopíme kopeček rýžové kaše a ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou. Rýžové kopečky v jablkovém pyré teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!