Rýžové víno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g rozinky
3 l voda
1 ks citron
500 g rýže
6 ks hřebíček
40 g droždí
1 kg cukr krupice
6 kuliček celý pepř
6 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Citron omyjeme v horké vodě smíchané se lžící octa. Nakrájíme ho na plátky a spolu se všemi surovinami vložíme do kvasné nádoby, nejlépe demižonu.

  2. Vše zalijeme cukerným sirupem. Dva dny necháme stát bez zakrytí, občas promícháme. Po dvou dnech převážeme propíchaným papírkem a necháme v teple 3 týdny kvasit. Potom stočíme rýžové víno do lahví, vsuneme do nich ještě snítku pelyňku a zazátkujeme. Pelyněk můžeme po 14 dnech vyjmout, také ho však lze ponechat ve víně jako dekoraci.

  3. Rýžové víno podáváme jako originální aperitiv nebo používáme v kuchyni při vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!