Rýžový nákyp s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
100 g máslo
7 dílů mléko
350 g rýže
120 g cukr krystal
citronová kůra
náplň
500 g jablko
mletá skořice
na ozdobu
30 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do vařícího mléka vysypeme opláchnutou rýži, přidáme 1/2 másla, špetku soli a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

  2. Do vychladlé rýže přidáme žloutky, citronovou kůru, 1/2 cukru a tuhý sníh z bílků. Vše jemně promícháme.

  3. Čtvrtinou másla vymažeme pekáček, do kterého rozložíme rovnoměrně polovinu rýže. Na ni položíme tenké plátky oloupaných jablek a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Takto připravenou směs přikryjeme zbylou rýží. Vše polijeme rozehřátým máslem a upečeme dozlatova.

  4. Upečený rýžový nákyp s jablky rozdělíme na talíře a sypeme moučkovým cukrem podle chuti. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!