Rýžový nákyp s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 100 g máslo 7 dílů mléko 350 g rýže 120 g cukr krystal citronová kůra náplň 500 g jablko mletá skořice na ozdobu 30 g cukr moučka
Postup Rýžový nákyp s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Do vařícího mléka vysypeme opláchnutou rýži, přidáme 1/2 másla, špetku soli a uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme doměkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
Do vychladlé rýže přidáme žloutky, citronovou kůru, 1/2 cukru a tuhý sníh z bílků. Vše jemně promícháme.
Čtvrtinou másla vymažeme pekáček, do kterého rozložíme rovnoměrně polovinu rýže. Na ni položíme tenké plátky oloupaných jablek a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Takto připravenou směs přikryjeme zbylou rýží. Vše polijeme rozehřátým máslem a upečeme dozlatova.
Upečený rýžový nákyp s jablky rozdělíme na talíře a sypeme moučkovým cukrem podle chuti. Ihned podáváme.