Rýžový nákyp se sněhem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks pomeranč 2 ks citron 25 dkg rýže 10 dkg cukr moučka 20 dkg sušené ovoce (meruňky, broskve, švestky) na potření 3 ks vejce 10 dkg cukr moučka podle potřeby máslo na vymazání
Postup Rýžový nákyp se sněhem recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté sušené ovoce zalijeme vodou a necháme nabobnat, poté nakrájíme na menší části.
Rýži uvaříme podle návodu do poloměkka. Mezitím si z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Poté rýži scedíme, dáme do hrnce, zalijeme šťávami, přidáme máslo, moučkový cukr, promícháme a dusíme pod pokličkou, až rýže změkne.
Mezitím si vymažeme zapékací formu máslem. Hotovou rýži klademe do mísy (jen polovinu dávky), poté poklademe nakrájené ovoce a nahoru urovnáme zbývající rýži. Dáme do mírně vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
Ušleháme si tuhý sníh z bílků, do kterého postupně zašleháváme cukr. Formu vyndáme z trouby, nákyp potřeme tuhým sněhem a dáme dopéct zpět do trouby, až sníh nahoře zrůžoví.
Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.