Rýžový nákyp se sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks pomeranč
2 ks citron
25 dkg rýže
10 dkg cukr moučka
20 dkg sušené ovoce (meruňky, broskve, švestky)
na potření
3 ks vejce
10 dkg cukr moučka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté sušené ovoce zalijeme vodou a necháme nabobnat, poté nakrájíme na menší části.

  2. Rýži uvaříme podle návodu do poloměkka. Mezitím si z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Poté rýži scedíme, dáme do hrnce, zalijeme šťávami, přidáme máslo, moučkový cukr, promícháme a dusíme pod pokličkou, až rýže změkne.

  3. Mezitím si vymažeme zapékací formu máslem. Hotovou rýži klademe do mísy (jen polovinu dávky), poté poklademe nakrájené ovoce a nahoru urovnáme zbývající rýži. Dáme do mírně vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

  4. Ušleháme si tuhý sníh z bílků, do kterého postupně zašleháváme cukr. Formu vyndáme z trouby, nákyp potřeme tuhým sněhem a dáme dopéct zpět do trouby, až sníh nahoře zrůžoví.

  5. Hotový nákyp krájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!