Rýžový salát na večeři recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 0.3 kg rýže natural 1 lžíce plnotučná hořčice citronová šťáva 10 dkg tvrdý sýr 1 balíček mražená zelenina s kukuřicí 20 dkg šunkový salám 2 ks lahůdková cibulka 1 lžíce bylinky (bazalka, meduňka, řeřicha) podle chuti sůl strouhaný křen mletý černý pepř na ozdobu vejce natvrdo hustá zakysaná smetana
Postup Rýžový salát na večeři recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mraženou zeleninu s kukuřicí si uvaříme zvlášť.
Po vychladnutí obojí smícháme, přidáme pokrájenou lahůdkovou cibulku, sůl, olej
hořčici a všechno promícháme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pokrájený šunkový salám, nasekanou bazalku, meduňku a řeřichu. Salát zakápneme citronovou šťávou, opepříme a důkladně promícháme.
Salát necháme uležet, pak dáme na talířky, přidáme lžíci husté smetany a obložíme pokrájeným vejcem natvrdo. Rýžový salát, který podáváme na večeři, nakonec posypeme nastrouhaným křenem.