Sachrův dort jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
marmeláda
80 g krupice
250-300 g moučkový cukr
čokoládová poleva
400 g jablka (nastrohaná 250g)
20 g kakao (opravdu kvalitní)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém strouhadle. Přidáme cukr, krupici kakao a 4 žloutky. Vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.

  2. Formičky na dortíčky pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Připravené formičky naplníme těstem a pečeme při mírné teplotě (kolem 170°C)

  3. Po vychladnutí dortíky rozkrojíme namažeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout (kolem teploty 15 - 17 °C).

  4. Vychladlý moučník se ztuhlou čokoládou podáváme ozdobený šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!