Salát po švýcarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
250 g šunka
1 ks žloutek
- - pepř mletý
250 g těstoviny
250 g sýr tvrdý
50 g ořechy vlašské
2 ks celer řapíkatý
200 g višně

Postup přípravy receptu

  1. Ze sýra (eidam, ementál, madeland), který si vyberete oloupeme kůrku a nakrájíme ho na kostky jako šunku. Višně opereme a zbavíme pecek. Celerové řapíky nakrájíme na malinké plátky. Všechny tyto suroviny dáme do veliké mísy, vložíme uvařené těstoviny a promícháme. Na zálivku rozšleháme vinný ocet s olejem a žloutkem, osolíme, opepříme a přelijeme přes salát. Před podáváním ještě promícháme a posypeme vlašskými ořechy. Zdobíme višněmi a koprem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!