Salát po švýcarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 250 g šunka 1 ks žloutek - - pepř mletý 250 g těstoviny 250 g sýr tvrdý 50 g ořechy vlašské 2 ks celer řapíkatý 200 g višně
Postup Salát po švýcarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Ze sýra (eidam, ementál, madeland), který si vyberete oloupeme kůrku a nakrájíme ho na kostky jako šunku. Višně opereme a zbavíme pecek. Celerové řapíky nakrájíme na malinké plátky. Všechny tyto suroviny dáme do veliké mísy, vložíme uvařené těstoviny a promícháme. Na zálivku rozšleháme vinný ocet s olejem a žloutkem, osolíme, opepříme a přelijeme přes salát. Před podáváním ještě promícháme a posypeme vlašskými ořechy. Zdobíme višněmi a koprem.