Salát z červené čekanky recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks pomeranč 2 lžíce med 1 lžíce olivový olej 2 lžíce citronová šťáva 4 hrstě mladý špenát 1 ks granátové jablko 1 hlávka červená čekanka 200 g mozzarella kuličky
Postup Salát z červené čekanky
Postup přípravy receptu
-
Červenou čekanku omyjeme, očistíme, rozkrojíme napůl, odřežeme košťál a nakrájíme nebo natrháme jednotlivé listy do mísy
Mladé listy čerstvého špenátu důkladně propláchneme v cedníku. Okrájíme slupku z pomeranče a nakrájíme na menší dílky. Granátové jablko rozkrojíme a vyloupeme červená zrníčka. Kuličky mozzarelly slijeme z nálevu. Vše postupně přidáváme do mísy k čekance
Z medu, citronové šťávy a olivového oleje smícháme v misce zálivku
Zálivku nalijeme na salát a takto připravený salát z červené čekanky ihned podáváme.