Salát z červené čekanky recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks pomeranč
2 lžíce med
1 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
4 hrstě mladý špenát
1 ks granátové jablko
1 hlávka červená čekanka
200 g mozzarella kuličky

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čekanku omyjeme, očistíme, rozkrojíme napůl, odřežeme košťál a nakrájíme nebo natrháme jednotlivé listy do mísy

  2. Mladé listy čerstvého špenátu důkladně propláchneme v cedníku. Okrájíme slupku z pomeranče a nakrájíme na menší dílky. Granátové jablko rozkrojíme a vyloupeme červená zrníčka. Kuličky mozzarelly slijeme z nálevu. Vše postupně přidáváme do mísy k čekance

  3. Z medu, citronové šťávy a olivového oleje smícháme v misce zálivku

  4. Zálivku nalijeme na salát a takto připravený salát z červené čekanky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!