Salát z červené čočky na toastech recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 50 g majonéza 50 g zakysaná smetana zelená petrželka bílá veka 3 ks kyselé okurky mletá sladká paprika 150 g sýr niva mletý černý pepř 200 g loupaná půlená červená čočka (bio)
Postup Salát z červené čočky na toastech
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku uvaříme podle návodu na obalu, necháme okapat a vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kyselé okurky jemně nastrouháme. Sýr rozdělíme na polovinu. Z jedné části nakrájíme plátky na ozdobu a druhou polovinu jemně nastrouháme
V míse promícháme čočku se sýrem, česnekem a okurkou. Vše spojíme zakysanou smetanou a majonézou, opepříme, osolíme a necháme v chladu rozležet
Na oleji opečeme plátky veky dozlatova a necháme na ubrousku okapat. Můžeme však použít i toastový chléb
Salát z červené čočky podáváme na toastech, zdobíme plátkem sýru, kouskem petrželky a jemně posypeme sladkou mletou paprikou. Výborně chutná k vínu nebo pivu.