Salát z červené řepy a celeru s ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
100 g celer
2 ks jablko
1 ks citron
50 g vlašské ořechy
400 g červená řepa
podle chuti
sůl
třtinový cukr
podle potřeby
1 lžíce olivový olej
na ozdobu
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý celer oloupeme a nastrouháme na nudličky. Červenou řepu také oloupeme a také nastrouháme na hrubší nudličky, nebo použijeme řepu sterilovanou. Kyselejší jablka oloupeme a nasekáme na menší kostičky. Z citronu vymačkáme šťávu. Ořechy nadrobno nasekáme. Česnek oloupeme.

  2. Celer, řepu a jablka vsypeme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a promícháme. Salát osladíme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a přidáme nasekané ořechy. Promícháme a necháme v lednici proležet.

  3. Salát z červené řepy a celeru s ořechy posypeme před podáváním čerstvým koprem. Podáváme jako lehký oběd či večeři s opečeným plátkem veky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!