Salát z hlávkového zelí s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
3 lžíce cukr krupice
2 lžíce Deko
1 lžíce ocet 8%
1 lžíce olivový olej
1 ks větší cibule
1 hlávka hlávkové zelí
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 dl převařená voda
1 ks větší mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Zelí rozdělíme na čtvrtky, vyřízneme košťály a nakrájíme na tenké proužky nebo nakrouháme najemno. Mrkev oškrábeme, nakrouháme na hrubém struhadle, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Všechnu zeleninu dáme do mísy, přidáme okapanou kukuřici (menší plechovku), olej, vodu, cukr a ocet. Doplníme o Deko a promícháme, podle chuti lze přisladit nebo přidat ocet. Salát nesolíme, Deko je slané dostatečně!

  3. Salát z hlávkového zelí má mnohé použití. Chutná jako příloha, svačina, ale i jako chuťovka vhodná na oslavy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!