Vepřová směs s rajčaty a cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 - 2 lžíce sádlo
1 ks cuketa
3 lžíce rajčatový protlak
600 g vepřová plec
1 lžička sušené oregano
mletý černý pepř
1 plechovka krájená rajčata ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a umeleme. Velkou cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčatový protlak rozmícháme ve 200 ml studené vody. Menší štíhlou cuketu omyjeme a pomocí škrabky nakrájíme na tenké plátky nebo hoblinky

  2. Na sádle zprudka opečeme mleté maso ze všech stran, pak teplotu snížíme a vmícháme cibuli a česnek. Vše osolíme, opepříme a za občasného míchání zvolna opékáme, dokud cibule nezměkne. Pak k masu přidáme krájená rajčata, přilijeme naředěný protlak, povaříme na požadovanou hustotu a podle potřeby osladíme a ochutíme oreganem. Nakonec do masové směsi vmícháme nakrájenou cuketu a ještě asi 2 - 3 minuty povaříme. Cuketa má být akorát na skus

  3. Vepřovou směs s rajčaty a cuketou rozdělíme na porce a podáváme s těstovinami nebo bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!