Salát z jarních brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 kelímek kysaná smetana
1 špetka mletý černý pepř
na ozdobu
4 ks vejce
salát
800 g brambory
1 ks cibule
1 snítka rozmarýn
0 ks grilované kuře
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory povaříme ve slupce asi 10 minut a po vychladnutí brambory nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno, grilované kuře natrháme na kousky a rozmarýn nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  2. Kolečka brambor opečeme na oleji s nakrájenou cibulí, přidáme nasekaný rozmarýn, natrhané kuřecí maso a prohřejeme. Kuřecí maso lze nahradit jakýmkoli pečeným masem či uzenou makrelou. Dip připravíme ze zakysané smetany ochucené solí, mletým černým pepřem a prolisovaným česnekem.

  3. Salát z jarních brambor rozdělíme do misek, nahoru přidáme čtvrtky vajec a podáváme s dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!