Salát z pečených lilků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 400 g rajčata 2 svazečky bazalka 4 lžíce citrónová šťáva 2 lžíce olivový olej 200 g zelené olivy 800 g lilků podle chuti sůl černý pepř
Postup Salát z pečených lilků recept
Postup přípravy receptu
-
Lilky omyjeme a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 25-30 minut, až se na slupce začnou tvořit malé puchýřky. Pak lilky zchladíme a slupku stáhneme. Z lilků odstraníme stopky a dužinu nakrájíme na malé kostičky.
Olivy nakrájíme na tenké plátky.
Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody a stáhneme slupku. Dužinu bez jader nakrájíme na menší kostičky.
Všechno smícháme a podle chuti okořeníme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Bazalku omyjeme a lístky nakrájíme na tenké proužky. Česnek, bazalku a olej promícháme se salátem.
Salát z pečených lilků podáváme s celozrnnou bagetkou.