Salát z pečených lilků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
400 g rajčata
2 svazečky bazalka
4 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce olivový olej
200 g zelené olivy
800 g lilků
podle chuti
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 25-30 minut, až se na slupce začnou tvořit malé puchýřky. Pak lilky zchladíme a slupku stáhneme. Z lilků odstraníme stopky a dužinu nakrájíme na malé kostičky.

  2. Olivy nakrájíme na tenké plátky.

  3. Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody a stáhneme slupku. Dužinu bez jader nakrájíme na menší kostičky.

  4. Všechno smícháme a podle chuti okořeníme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  5. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Bazalku omyjeme a lístky nakrájíme na tenké proužky. Česnek, bazalku a olej promícháme se salátem.

  6. Salát z pečených lilků podáváme s celozrnnou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!