Salát z řapíkatého celeru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 lžíce majonéza
1 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
200 g tvrdý sýr
5 ks sterilovaná okurka
1 ks řapíkatý celer
podle chuti
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer řádně umyjeme, okrájíme konce, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy.

  2. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a přidáme k celeru. Přidáme majonézu, ale pokud chceme salát lehčí, přidáváme jogurt, zakysanou smetanu nebo jogurtovou majonézu. Vmícháme lžíci olivového oleje, podle chuti sůl a pepř. Pokud máte rádi kyselejší saláty, dochutíme ještě vinným octem nebo přidáme na kostičky nakrájené sterilované okurky.

  3. Salát z řapíkatého celeru podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!