Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1-2 ks vejce
3 ks rajče
1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
2 řapíky řapíkatý celer
podle chuti
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata nakrájíme na kostky a česnek na slabounké plátky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Smícháme kousky celeru, rajčat, česneku a vajec. Pokud chceme mít salát chuťově výraznější, přidáme o stroužek nebo dva více. Nakonec vmícháme kousky tuňáka, zakapeme citronem a salát osolíme.

  3. Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem podáváme s tmavým pečivem k lehkému obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!