Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1-2 ks vejce 3 ks rajče 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 2 řapíky řapíkatý celer podle chuti sůl citronová šťáva
Postup Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata nakrájíme na kostky a česnek na slabounké plátky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Smícháme kousky celeru, rajčat, česneku a vajec. Pokud chceme mít salát chuťově výraznější, přidáme o stroužek nebo dva více. Nakonec vmícháme kousky tuňáka, zakapeme citronem a salát osolíme.
Salát z řapíkatého celeru s tuňákem a česnekem podáváme s tmavým pečivem k lehkému obědu nebo večeři.