Salát ze špenátu, kozího sýra, jarní cibulky a rajčat recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks rajčata
citronová šťáva
čerstvě mletý černý pepř
100 g baby špenát
olivový olej extra virgine
150 g kozí sýr s bílou plísní
1 svazek jarní cibulka se zelenou natí

Postup přípravy receptu

  1. Baby špenát odstopkujeme, omyjeme a necháme na cedníku dobře odkapat od vody. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na malá kolečka. Rajčata omyjeme, zbavíme tuhé nejedlé části a pokrájíme na tenčí kolečka. Měkký zrající kozí sýr s bílou plísní na povrchu pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 až 3 mm

  2. Na talíř rozložíme listy baby špenátu, kolečka rajčat, plátky kozího sýra a posypeme jarní cibulkou i se zelenou natí. Salát podle chuti osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem

  3. Salát ze špenátu, kozího sýra, jarní cibulky a rajčat servírujeme s čerstvě upečeným domácím pečivem. K salátu podáváme sklenici studeného mléka anebo horký citronový čaj. Můžeme přiložit několik plátků čerstvého másla a natřít pečivo máslem, to si rozhodne každý sám

  4. Jde o lehkou velmi chutnou jarní večeři, která chutná i v létě v horkých dnech jako lehký oběd. Použila jsem kozí sýr s bílou plísní na povrchu, ale klidně můžeme použít i jiný kozí sýr a určitě si pochutnáte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!