Salsa Kruda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
6 ks rajče
6 ks zelená paprika
podle chuti
zelená jalapeňo paprička

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé papriky dáme na pekáč do rozpálené trouby a za častého obracení je pečeme, až dostanou světlehnědou barvu a naskáčou na nich puchýře. A taky začnou vonět. Hotové, měkké papriky hodíme do studené vody a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách, když už je udržíme v ruce, bereme jednu po druhé a nožem je od stopky snadno oloupeme. Pak už jen odstraníme stopku a zelenou dužninu papriky a semínka použijeme.

  2. Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody a pak je snadno oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno, posekáme a dáme do nekovové mísy. Přidáme sekané papriky i se semínky, nadrobno nakrájenou cibulku, sůl a nadrobno posekané zelené jalapeňo papričky (malé pálivé papričky) podle žádoucí pálivosti. Salsu důkladně zamícháme a dáme vychladit.

  3. Vychlazenou salsu podáváme k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!