Salsa Kruda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks cibule 6 ks rajče 6 ks zelená paprika podle chuti zelená jalapeňo paprička
Postup Salsa Kruda recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé papriky dáme na pekáč do rozpálené trouby a za častého obracení je pečeme, až dostanou světlehnědou barvu a naskáčou na nich puchýře. A taky začnou vonět. Hotové, měkké papriky hodíme do studené vody a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách, když už je udržíme v ruce, bereme jednu po druhé a nožem je od stopky snadno oloupeme. Pak už jen odstraníme stopku a zelenou dužninu papriky a semínka použijeme.
Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody a pak je snadno oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno, posekáme a dáme do nekovové mísy. Přidáme sekané papriky i se semínky, nadrobno nakrájenou cibulku, sůl a nadrobno posekané zelené jalapeňo papričky (malé pálivé papričky) podle žádoucí pálivosti. Salsu důkladně zamícháme a dáme vychladit.
Vychlazenou salsu podáváme k masu.