Sambuca mojito recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

2 - 3 ks limetka
soda
led
20 lístků čerstvá máta
2 lžíce třtinový cukr
10 cl Sambuca (italský likér)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si velké množství ledu a sklenice dáme namrazit

  2. Limetky odrhneme kartáčkem a nakrájíme nadrobno. Lístky máty natrháme na kousky

  3. Do každé sklenice dáme trochu limetek a máty, zasypeme nadrceným ledem, posypeme cukrem. Znovu dáme limetky, mátu, led. Můžeme vytvořit 2 - 3 vrstvy, končíme ledem. Přelijeme Sambucou, trochou sody a ozdobíme lístkem čerstvé máty

  4. Sambuca mojito doplníme brčkem a ihned podáváme

  5. Třtinový cukr můžeme i vynechat, likér Sambuca bývá dost sladký sám o sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!