Rychlá polévka z červené čočky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 2 ks brambory 100 g celer 4 ks žampiony zakysaná smetana 250 g červená čočka čerstvé bylinky
Postup Rychlá polévka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Celer, větší brambory a žampiony očistíme. Celer nastrouháme nahrubo, žampiony nakrájíme na plátky a brambory na kostičky. Čočku propereme
Na oleji orestujeme celer, přidáme žampiony, ještě trochu orestujeme a přidáme čočku a brambory. Vše zalijeme vodou a polévku vaříme asi 20 minut. Polévka z červené čočky dochutíme solí a čerstvými bylinkami
Polévku z červené čočky není třeba zahušťovat. Každou porci ozdobíme těsně před podáváním lžičkou zakysané smetany.