Rychlá polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
2 ks brambory
100 g celer
4 ks žampiony
zakysaná smetana
250 g červená čočka
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Celer, větší brambory a žampiony očistíme. Celer nastrouháme nahrubo, žampiony nakrájíme na plátky a brambory na kostičky. Čočku propereme

  2. Na oleji orestujeme celer, přidáme žampiony, ještě trochu orestujeme a přidáme čočku a brambory. Vše zalijeme vodou a polévku vaříme asi 20 minut. Polévka z červené čočky dochutíme solí a čerstvými bylinkami

  3. Polévku z červené čočky není třeba zahušťovat. Každou porci ozdobíme těsně před podáváním lžičkou zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!