Lehká pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks paprika 2 ks rajče 8 ks ředkvička 1 lžíce plnotučná hořčice 1 - 2 lžíce citronová šťáva 2 ks jarní cibulka sušený česnek 8 plátků česnekový bok
Postup Lehká pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cibulky a rajčata i s dužinou nakrájíme na kostičky, ředkvičky nastrouháme. Zeleninu smícháme, zakápneme citronovou šťávou, ochutíme a necháme 15 minut rozležet
Plátky boku nakrájíme také na kostičky a vmícháme k zelenině. Přidáme máslo i hořčici a vše spojíme. Ochutnáme a případně ještě dochutíme
Lehkou pomazánku podáváme na opečeném toustu nebo na tenkých křehkých plátcích a ozdobíme čerstvou zeleninou.