Lehká pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks paprika
2 ks rajče
8 ks ředkvička
1 lžíce plnotučná hořčice
1 - 2 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
sušený česnek
8 plátků česnekový bok

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cibulky a rajčata i s dužinou nakrájíme na kostičky, ředkvičky nastrouháme. Zeleninu smícháme, zakápneme citronovou šťávou, ochutíme a necháme 15 minut rozležet

  2. Plátky boku nakrájíme také na kostičky a vmícháme k zelenině. Přidáme máslo i hořčici a vše spojíme. Ochutnáme a případně ještě dochutíme

  3. Lehkou pomazánku podáváme na opečeném toustu nebo na tenkých křehkých plátcích a ozdobíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!