Lehká polévka s kedlubnou a vločkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
sůl
2 ks brambory
kmín
1 ks karotka
1 ks kedlubna
libeček
1 ks bobkový list
1 l zeleninový vývar
2 snítky petrželová nať
1 svazek jarní cibulka
3 hrstě ovesné vločky
1 řapík řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 lžička čerstvý lbeček

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kedlubnu a brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou karotku a řapík celeru nakrájíme na kolečka. Čerstvý libeček omyjeme a jemně nasekáme. Ovesné vločky opražíme nasucho na pánvi

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme ostatní zeleninu a kmín. Vše krátce orestujeme, přidáme brambory a zalijeme vývarem. Polévku přivedeme k varu, Ochutíme bobkovým listem, snítkami petržele a zvolna vaříme do poloměkka. Následně polévku zahustíme opraženými vločkami, dovaříme doměkka a ochutíme mletým pepřem a čerstvým libečkem

  3. Lehkou zeleninovou polévku s kedlubnou, bramborem a ovesnými vločkami podáváme teplou s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!