Lehká polévka s kedlubnou a vločkami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej sůl 2 ks brambory kmín 1 ks karotka 1 ks kedlubna libeček 1 ks bobkový list 1 l zeleninový vývar 2 snítky petrželová nať 1 svazek jarní cibulka 3 hrstě ovesné vločky 1 řapík řapíkatý celer mletý černý pepř 1 lžička čerstvý lbeček
Postup Lehká polévka s kedlubnou a vločkami
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kedlubnu a brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou karotku a řapík celeru nakrájíme na kolečka. Čerstvý libeček omyjeme a jemně nasekáme. Ovesné vločky opražíme nasucho na pánvi
Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme ostatní zeleninu a kmín. Vše krátce orestujeme, přidáme brambory a zalijeme vývarem. Polévku přivedeme k varu, Ochutíme bobkovým listem, snítkami petržele a zvolna vaříme do poloměkka. Následně polévku zahustíme opraženými vločkami, dovaříme doměkka a ochutíme mletým pepřem a čerstvým libečkem
Lehkou zeleninovou polévku s kedlubnou, bramborem a ovesnými vločkami podáváme teplou s celozrnným pečivem.