Rychlá polévka z bujonu s celestýnskými nudlemi recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl sůl 1 ks vejce petrželka petrželka 150 g mléko majoránka 2 plátky celer 10 stroužků pórek 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks kedlubna libeček bujón mletý pepř mletý pepř 100 g polohrubá mouka muškátový oříšek polévkové koření
Postup Rychlá polévka z bujonu s celestýnskými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si očistíme, nakrájíme, vložíme do hrnce, přidáme celý plátek česneku a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme bujon a koření do polévky. Osolíme, malinko opepříme. Před dovařením přidáme bylinky - líbeček a petrželku
Příloha: Na celestýnské nudle (svítek) si připravíme těstíčko: Rozklepneme vejce, okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a majoránkou. Přidáme mléko a za stálého míchání mouku. Těstíčko musí být hustší než na palačinky. Můžeme do něj přidat čerstvou petrželku. Smažíme na pánvi po obou stranách. Po vychladnutí nakrájíme na menší nudle
Rychlou polévku z bujonu rozlijeme do talířů, zasypeme celestýnskými nudlemi a ihned podáváme.