Rychlá polévka z bujonu s celestýnskými nudlemi recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
sůl
1 ks vejce
petrželka
petrželka
150 g mléko
majoránka
2 plátky celer
10 stroužků pórek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks kedlubna
libeček
bujón
mletý pepř
mletý pepř
100 g polohrubá mouka
muškátový oříšek
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme, nakrájíme, vložíme do hrnce, přidáme celý plátek česneku a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme bujon a koření do polévky. Osolíme, malinko opepříme. Před dovařením přidáme bylinky - líbeček a petrželku

  2. Příloha: Na celestýnské nudle (svítek) si připravíme těstíčko: Rozklepneme vejce, okořeníme solí, pepřem, muškátovým oříškem a majoránkou. Přidáme mléko a za stálého míchání mouku. Těstíčko musí být hustší než na palačinky. Můžeme do něj přidat čerstvou petrželku. Smažíme na pánvi po obou stranách. Po vychladnutí nakrájíme na menší nudle

  3. Rychlou polévku z bujonu rozlijeme do talířů, zasypeme celestýnskými nudlemi a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!