Savojská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
500 ml mléko
2 ks cibule
0.5 ks celer
2 ks pórek
1 ks ředkev
4 plátky veka
mletý bílý pepř
150 g tvrdý sýr
2 ks brambory (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu a asi 15 minut dusíme. Potom přidáme pokrájené brambory s jedním litrem vody, osolíme, opepříme a půl hodiny vaříme.

  3. Přilijeme mléko a ještě chviličku povaříme.

  4. Na talíře vložíme vždy plátek veky, posypeme jemně nakrájeným sýrem, zalijeme horkou savojskou polévkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!