Savojská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce máslo 500 ml mléko 2 ks cibule 0.5 ks celer 2 ks pórek 1 ks ředkev 4 plátky veka mletý bílý pepř 150 g tvrdý sýr 2 ks brambory (větší)
Postup Savojská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu a asi 15 minut dusíme. Potom přidáme pokrájené brambory s jedním litrem vody, osolíme, opepříme a půl hodiny vaříme.
Přilijeme mléko a ještě chviličku povaříme.
Na talíře vložíme vždy plátek veky, posypeme jemně nakrájeným sýrem, zalijeme horkou savojskou polévkou a ihned podáváme.