Sedlácká polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička kopr
1 lžička vegeta
1 ks klobása
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
1 hrst sušené houby
1 l vývar z kuřecích drobů
100 g vařené nebo pečené drůbeží maso
1 sklenice lák od okurek
na ozdobu
1 ks vejce na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Do horkého hotového vývaru vmícháme okurkový lák smíchaný se zakysanou smetanou a hladkou moukou, čímž jej zahustíme.

  2. Přidáme nadrobno nakrájené maso, houby, které jsme předem namočili do vlažné vody, na kolečka nakrájenou klobásu, vegetu, kopr a sůl. Chvilku povaříme.

  3. Na talíři zdobíme nakrájeným vejcem natvrdo a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!