Segedínský guláš z tlakáče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cibule 3 lžíce sádlo 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 500 g vepřové maso 1 lžíce mletá sladká paprika 500 g kysané zelí podle chuti sůl kmín
Postup Segedínský guláš z tlakáče recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso, můžeme použít plec nebo i bůček, osušíme a nakrájíme na kostky.
Cibuli očistíme a nakrájíme. V rozehřátém tlakovém hrnci se sádlem cibuli osmahneme dotmava. Vmícháme papriku necháme ji krátce za stálého míchání rozpustit, přidáme maso. Osolíme ho, až pustí šťávu. Pak přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci.
Poklici zchladíme vodou, otevřeme hrnec a přidáme pokrájené zelí a zase trochu vody. Dusíme 20 minut a odstavíme. Hrnec nezchlazujeme, ale necháme dojít.
Pak guláš zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem dáme zakysanou smetanu, ale nahřátou, studená by se mohla srazit.
Segedínský guláš z tlakáče dochutíme a podáváme s knedlíkem.