Segedínský guláš z tlakáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cibule
3 lžíce sádlo
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
500 g vepřové maso
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso, můžeme použít plec nebo i bůček, osušíme a nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme. V rozehřátém tlakovém hrnci se sádlem cibuli osmahneme dotmava. Vmícháme papriku necháme ji krátce za stálého míchání rozpustit, přidáme maso. Osolíme ho, až pustí šťávu. Pak přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme 15 minut od počátku varu v tlakovém hrnci.

  3. Poklici zchladíme vodou, otevřeme hrnec a přidáme pokrájené zelí a zase trochu vody. Dusíme 20 minut a odstavíme. Hrnec nezchlazujeme, ale necháme dojít.

  4. Pak guláš zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, promícháme a povaříme. Před koncem dáme zakysanou smetanu, ale nahřátou, studená by se mohla srazit.

  5. Segedínský guláš z tlakáče dochutíme a podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!