Sekaná pečeně z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
100 g strouhanka
petrželka
50 g tuk
1 ks cibule
mletý zázvor
500 g vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté libové maso nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli a osmahneme.

  3. K mletému masu přidáme osmahnutou cibuli, vejce, utřený česnek, koření, slaninu, drobně sekanou petrželku, strouhanku, osolíme a důkladně promícháme.

  4. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme tukem a vložíme do pekáče na rozehřátý tuk. Sekanou pečeni mírně podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou.

  5. Sekanou pečeni z vepřového masa nakrájíme a můžeme podávat. Vhodná je s brambory, bramborovou kaší nebo i s knedlíkem a zelím. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!