Sekaná pečeně z vepřového masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g slanina 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce 100 g strouhanka petrželka 50 g tuk 1 ks cibule mletý zázvor 500 g vepřové maso mletý černý pepř
Postup Sekaná pečeně z vepřového masa recept
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté libové maso nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli a osmahneme.
K mletému masu přidáme osmahnutou cibuli, vejce, utřený česnek, koření, slaninu, drobně sekanou petrželku, strouhanku, osolíme a důkladně promícháme.
Ze směsi utvoříme šišku, potřeme tukem a vložíme do pekáče na rozehřátý tuk. Sekanou pečeni mírně podlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání vypečenou šťávou.
Sekanou pečeni z vepřového masa nakrájíme a můžeme podávat. Vhodná je s brambory, bramborovou kaší nebo i s knedlíkem a zelím. Záleží na chuti.