Sekaná s rýží a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
100 g rýže
1 hrst houby
500 g mleté maso mix
podle chuti
sůl
1 lžička kari koření
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme, otřepeme a nasekáme půlměsícem nadrobno.

  2. Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené houby. Po chvilce k houbám přidáme rýži a podlijeme troškou vody. Smícháním a přiléváním vody podle potřeby uvaříme rýži na skus. Směs necháme vychladnout a dochutíme solí.

  3. Mleté maso promícháme s vejci, solí, pepřem, kari kořením, petrželkou a vychladlou rýží s houbami. Menší formu vymažeme tukem nebo máslem a uhladíme do ní masovou směs.

  4. Sekanou pečeme asi 40 - 45 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Sekanou s rýží a houbami necháme po dopečení asi 10 minut odstát, potom ji nakrájíme na plátky a podáváme s krajícem chleba a salátem, pro větší jedlíky přidáme bramborovou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!