Sekaná z krůtího masa se sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 40 g slanina 1 stroužek česnek sůl 2 ks vejce 1 ks bílek 3 lžíce hladká mouka tuk na vymazání 1/2 ks červená paprika hrubá mouka na vysypání 500 g krůtí maso 1/2 ks malý pórek 100 g strouhaný eidam mleté chilli koření mletý čený pepř
Postup Sekaná z krůtího masa se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nasekáme najemno. Sýr nastrouháme nebo zakoupíme již připravený. Pórek očistíme a nakrájíme na velmi tenké kroužky. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme
Krůtí maso umeleme nebo rozmixujeme se slaninou na jemnou kaši. Potom vmícháme vejce, hladkou mouku a strouhaný sýr. Osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a prolisovaným česnekem. Vše zpracujeme v hladkou hmotu, do které vmícháme nakrájenou papriku a pórek
Zapékací formu vymažeme tukem, nejlépe sádlem a vysypeme hrubou moukou, naplníme masovou směsí a potřeme bílkem
Sekanou pečeme v troubě při teplotě 165 - 170°C dorůžova. Propečení sekané z krůtího masa vyzkoušíme špejlí
Sekanou z krůtího masa se sýrem, paprikou a pórkem podáváme s vařeným bramborem, případně s bramborovou kaší. Vhodným doplňkem jsou zeleninové saláty.