Sekaná z krůtího masa se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g slanina
1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks bílek
3 lžíce hladká mouka
tuk na vymazání
1/2 ks červená paprika
hrubá mouka na vysypání
500 g krůtí maso
1/2 ks malý pórek
100 g strouhaný eidam
mleté chilli koření
mletý čený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nasekáme najemno. Sýr nastrouháme nebo zakoupíme již připravený. Pórek očistíme a nakrájíme na velmi tenké kroužky. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Krůtí maso umeleme nebo rozmixujeme se slaninou na jemnou kaši. Potom vmícháme vejce, hladkou mouku a strouhaný sýr. Osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a prolisovaným česnekem. Vše zpracujeme v hladkou hmotu, do které vmícháme nakrájenou papriku a pórek

  3. Zapékací formu vymažeme tukem, nejlépe sádlem a vysypeme hrubou moukou, naplníme masovou směsí a potřeme bílkem

  4. Sekanou pečeme v troubě při teplotě 165 - 170°C dorůžova. Propečení sekané z krůtího masa vyzkoušíme špejlí

  5. Sekanou z krůtího masa se sýrem, paprikou a pórkem podáváme s vařeným bramborem, případně s bramborovou kaší. Vhodným doplňkem jsou zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!