Paprikové lusky plněné masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 2 lžíce máslo mléko 30 g celer voda 40 g mrkev 20 g petržel 3 lžíce rajčatový protlak 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 1/2 ks velká cibule 1/2 ks velká cibule 2 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 1 ks starší houska 6 ks paprikový lusk 500 g mleté hovězí a vepřové maso
Postup Paprikové lusky plněné masem
Postup přípravy receptu
-
Paprikové lusky omyjeme, širší části se stopkou odřízneme a vnitřky vydlabeme. Starší housku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a po vskánutí pečivo vymačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V míse promícháme mleté maso s vejcem, vymačkanou houskou a polovinou nakrájené cibulky. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a naplníme do paprikových lusků
Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nastrouháme nahrubo a na oleji spolu se zbývající cibulkou orestujeme dorůžova. Poté vmícháme rajčatový protlak, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, vše podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme naplněné papriky a zvolna za občasného promíchání dusíme asi 30 minut. Mezitím si z mouky a másla upražime světlou jíšku, kterou necháme vychladnout
Měkké paprikové lusky vyjmeme ze základu, který zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme vodou a necháme ještě 20 minut povařit. Poté omáčku přecedíme na paprikové lusky, podle potřeby dochutíme a asi 5 minut zvolna povaříme
Paprikové lusky plněné masem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu zvolíme podle chuti těstoviny nebo rýži.