Paprikové lusky plněné masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
mléko
30 g celer
voda
40 g mrkev
20 g petržel
3 lžíce rajčatový protlak
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1/2 ks velká cibule
1/2 ks velká cibule
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1 ks starší houska
6 ks paprikový lusk
500 g mleté hovězí a vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Paprikové lusky omyjeme, širší části se stopkou odřízneme a vnitřky vydlabeme. Starší housku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a po vskánutí pečivo vymačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V míse promícháme mleté maso s vejcem, vymačkanou houskou a polovinou nakrájené cibulky. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a naplníme do paprikových lusků

  2. Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nastrouháme nahrubo a na oleji spolu se zbývající cibulkou orestujeme dorůžova. Poté vmícháme rajčatový protlak, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, vše podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme naplněné papriky a zvolna za občasného promíchání dusíme asi 30 minut. Mezitím si z mouky a másla upražime světlou jíšku, kterou necháme vychladnout

  3. Měkké paprikové lusky vyjmeme ze základu, který zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme vodou a necháme ještě 20 minut povařit. Poté omáčku přecedíme na paprikové lusky, podle potřeby dochutíme a asi 5 minut zvolna povaříme

  4. Paprikové lusky plněné masem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu zvolíme podle chuti těstoviny nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!