Sekaný vepřový řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžičky strouhanka 0.5 ks žloutek 5 g máslo na smažení 1 špetka muškátový květ 1 špetka zelená petrželka 70 g libové vepřové maso podle potřeby vlažná voda
Postup Sekaný vepřový řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozkrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Petrželku opláchneme a nadrobno nasekáme. Přidáme ji spolu s tlučeným muškátovým květem, solí, žloutkem a strouhanou houskou k mletému masu a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme kávovou lžičku vlažné vody.
Ze směsi utvoříme oválný řízek, který smažíme na rozpuštěném másle po každé straně 4 - 5 minut.
Jako příkrm k sekanému vepřovému řízku podáváme oloupané brambory (uvařené ve slupce) a kyselé okurky.