Sekaný vepřový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 lžičky strouhanka
0.5 ks žloutek
5 g máslo na smažení
1 špetka muškátový květ
1 špetka zelená petrželka
70 g libové vepřové maso
podle potřeby
vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozkrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Petrželku opláchneme a nadrobno nasekáme. Přidáme ji spolu s tlučeným muškátovým květem, solí, žloutkem a strouhanou houskou k mletému masu a důkladně promícháme. Podle potřeby přidáme kávovou lžičku vlažné vody.

  2. Ze směsi utvoříme oválný řízek, který smažíme na rozpuštěném másle po každé straně 4 - 5 minut.

  3. Jako příkrm k sekanému vepřovému řízku podáváme oloupané brambory (uvařené ve slupce) a kyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!