Selská polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
polévkové koření
podle potřeby
cibule
mouka
houby
široké nudle
ole na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé nebo sušené houby pokrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Houby dáme vařit do hrnce, asi po půl hodině přidáme široké nudle a dál vaříme. Mezitím si připravíme světlou jíšku. Cibuli osmahneme na oleji, zasypeme moukou a smažíme dozlatova. Když jsou nudle měkké, zahustíme selskou polévku jíškou, okořeníme pepřem, polévkovým kořením a solí.

  3. Selskou polévku s houbami podáváme s krajícem čerstvého chleba a jiným pečivem podle chuti.

  4. Množství surovin namícháme podle počtu strávníků a potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!