Selský závin s kysaným zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 balíček listové těsto mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 2 dl zakysaná smetana 150 g uzená slanina 1 balíček kysané zelí
Postup Selský závin s kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme.
Zelí promáčkneme, překrájíme a dáme do mísy. Přidáme slaninu s podušenou cibulí, smetanu s rozkvedlanou moukou, dobře promícháme, ochutíme mletým pepřem a přisolíme.
Listové těsto rozválíme, několikrát přeložíme, opět rozválíme na tenký plát, rozložíme na něj připravené zelí a těsto svineme do závinu. Okraje závinu založíme, přeložíme ho na plech, potřeme rozšlehaným vejcem. V předehřáté troubě na 220 °C - 240 °C pečeme selský závin s kysaným zelím dozlatova.
Upečený selský závin s kysaným zelím necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.