Hovězí burgery s ředkvičkovým dipem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce majonéza
1 lžička hořčice
1 svazek ředkvičky
1 ks rajče
500 g hovězí zadní
2 listy ledový salát
2 ks jarní cibulka
1 lžíce ostrý kečup
1 ks červená cibule
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
100 - 150 ml řecký jogurt
2 - 3 lžičky růžový chilli olej
2 ks hamburgerová žemle

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí libové maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s olejem rozmixujeme na středně hustou hladkou hmotu. Vše spojíme s vejcem, kečupem, worchestrem a hořčicí. Nakonec vmícháme petrželku, sůl a pepř. Masovou směs necháme v chladu nejméně hodinu odležet

  2. Připravíme si ředkvičkovou omáčku. Ředkvičky omyjeme, očistíme a jemně nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a jemně nasekáme. Nastrouhané ředkvičky trochu vymačkáme, promícháme s řeckým jogurtem, majonézou a cibulkou. Ředkvičkovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Oloupanou červenou cibuli a nakrájíme na kroužky a omyté rajče na plátky. Listy salátu očistíme a hamburgerové housky rozkrojíme a nasucho opečeme

  3. Z masa mokrýma rukama vytvarujeme burgery, které z obou stran opečeme na malém množství oleje. Rozpečené hamburgery plníme salátem, dipem, masem, rajčetem a cibulí

  4. Hovězí burgery s ředkvičkovým dipem podáváme teplé jako chuťovku nebo lehkou večeři. Pokrm můžeme připravit na pánvi nebo na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!