Hovězí burgery s ředkvičkovým dipem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 lžíce majonéza 1 lžička hořčice 1 svazek ředkvičky 1 ks rajče 500 g hovězí zadní 2 listy ledový salát 2 ks jarní cibulka 1 lžíce ostrý kečup 1 ks červená cibule 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 100 - 150 ml řecký jogurt 2 - 3 lžičky růžový chilli olej 2 ks hamburgerová žemle
Postup Hovězí burgery s ředkvičkovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí libové maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s olejem rozmixujeme na středně hustou hladkou hmotu. Vše spojíme s vejcem, kečupem, worchestrem a hořčicí. Nakonec vmícháme petrželku, sůl a pepř. Masovou směs necháme v chladu nejméně hodinu odležet
Připravíme si ředkvičkovou omáčku. Ředkvičky omyjeme, očistíme a jemně nastrouháme. Jarní cibulku očistíme a jemně nasekáme. Nastrouhané ředkvičky trochu vymačkáme, promícháme s řeckým jogurtem, majonézou a cibulkou. Ředkvičkovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Oloupanou červenou cibuli a nakrájíme na kroužky a omyté rajče na plátky. Listy salátu očistíme a hamburgerové housky rozkrojíme a nasucho opečeme
Z masa mokrýma rukama vytvarujeme burgery, které z obou stran opečeme na malém množství oleje. Rozpečené hamburgery plníme salátem, dipem, masem, rajčetem a cibulí
Hovězí burgery s ředkvičkovým dipem podáváme teplé jako chuťovku nebo lehkou večeři. Pokrm můžeme připravit na pánvi nebo na grilu.