Šenkýřčino vábení recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 g slanina sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks pórek 200 g žampiony mletý bílý pepř 1 lžíce kari koření 300 ml smetana ke šlehání 1/2 lžičky mletý kmín 600 g vepřová kýta
Postup Šenkýřčino vábení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a pokrájíme na proužky, slaninu na nudličky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky
Slaninu vyškvaříme na suché pánvi, přidáme cibuli, maso a prudce opečeme. Do pánve vložíme máslo, žampiony, okořeníme a asi 5 minut společně restujeme. Pak vsypeme pórek, dvě minuty dusíme, zalijeme smetanou, chvíli povaříme a můžeme podávat
Výbornou přílohou k vábení jsou kořeněné hranolky.