Silvestrovský kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 porcí kapr podle chuti sůl 2 lžíce citronová šťáva omáčka 80 g máslo 2 ks cibule 4 lžíce bílé víno 2 lžíce strouhaný křen 2 ks sladkokyselé okurky 2 dl rajčatový kečup podle potřeby máslo na vymazání
Postup Silvestrovský kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Křen očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Okurky nakrájíme na kostičky.
Kapra narovnáme těsně vedle sebe do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem. Kečup promícháme s vínem a nastrouhaným křenem. Kapra přelijeme směsí, obložíme kroužky z cibule, nakrájenými okurkami a pokapeme máslem.
Kapra pečeme asi 20 minut ve středně horké troubě.
Silvestrovského kapra podáváme s rýží promíchanou s lžící másla.