Silvestrovský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 porcí kapr
podle chuti
sůl
2 lžíce citronová šťáva
omáčka
80 g máslo
2 ks cibule
4 lžíce bílé víno
2 lžíce strouhaný křen
2 ks sladkokyselé okurky
2 dl rajčatový kečup
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Křen očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Okurky nakrájíme na kostičky.

  2. Kapra narovnáme těsně vedle sebe do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem. Kečup promícháme s vínem a nastrouhaným křenem. Kapra přelijeme směsí, obložíme kroužky z cibule, nakrájenými okurkami a pokapeme máslem.

  3. Kapra pečeme asi 20 minut ve středně horké troubě.

  4. Silvestrovského kapra podáváme s rýží promíchanou s lžící másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!