Šípková omáčka ke zvěřině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 3 dl vývar 40 g máslo 2 ks hřebíček 1 dl červené víno 30 g hladká mouka citronová šťáva 3 lžíce sušené šípky
Postup Šípková omáčka ke zvěřině recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené šípky spaříme v horké vodě s hřebíčky a citronovou kůrou a necháme lehce rozvařit. Rozvařené šípky prolisujeme, ke šťávě přilijeme vývar a podle chuti osolíme, osladíme, ochutíme vínem a okyselíme citronovou šťávou.
Omáčku můžeme zahustit jíškou, kterou připravíme z másla mouky. Nakonec omáčku povaříme dohladka a můžeme podávat.
Horká šípková omáčka se skvěle hodí ke kančímu masu ale i k jiné zvěřině.