Bublanina Extrém recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 7 ks vejce 7 lžic cukr krupice 7 lžic polohrubá mouka 700 g čerstvé nebo zmražené ovoce
Postup Bublanina Extrém
Postup přípravy receptu
-
Dáme předehřát troubu na 200 °C. Vezmeme si pekáček, nebo plech cca 30 x 40 cm. Vymažeme ho kouskem másla a vysypeme polohrubou, nebo hrubou moukou. Já osobně používám raději hrubou, protože lépe ulpívá
Zmražené ovoce necháme trošku povolit, ale ne moc, jen tak, aby stále drželo tvar. Čerstvé ovoce omyjeme, odstopkujeme a případně odpeckujeme. Nic nebolí víc, než když se s chutí zakousneme do třešňové pecky
Do šlehací mísy od robota vyklepneme všechna vejce, přidáme k nim všechen cukr a šleháme na nejvyšší stupeň do husté pěny. Já používám tyčový mixér s nástavcem metlička a zabere mi to asi 15 minut. Hotovou pěnu poznáme podle toho, že při šlehání zanechávají metličky viditelnou stopu, která zůstává delší dobu zřetelná
Prosejeme si do misky potřebnou mouku a tu pak postupně metličkou zapracujeme do hotové pěny. Mícháme jen tak dlouho, dokud se těsto nespojí
Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho až ke krajům a zaskládáme ovocem. Nezapomínáme ho dávat i do krajů, aby nezůstaly suché
Bublaninu dáme do trouby a čekáme. Jakmile těsto vyskočí, tzn. ovoce klesne pod jeho úroveň a trošku zezlátne, stáhneme teplotu na 150 °C a dopečeme asi 30 minut. Pro jistotu uděláme test špejlí. Píchneme ji doprostřed těsta a vytáhneme. Pokud je bublanina hotová, bude špejle suchá. Pokud je vlhká nebo je na ní těsto, pečeme dalších 10 minut a potom test zopakujeme. Jakmile je bublanina hotová, vytáhneme ji z trouby a necháme na plechu vychladnout
Bublaninu Extrém po vychladnutí nakrájíme, pocukrujeme a podáváme. Je úžasná!