Škebličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
15 dkg cukr
3 ks bílek
15 dkg strouhané ořechy
těsto
3 lžíce rum
3 ks žloutek
33 dkg tuk
33 dkg hladká mouka
na obalení
30 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odpočinout.

  2. Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka. Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr a ořechy. Plníme nádivkou, přehneme na půlku a okraje dobře zatlačíme.

  3. Škebličky pečeme na 180 °C. Musí se to hlídat. Jakmile začnou škebličky růžovět, tak se musí vytáhnout nebo je nádivka tvrdá.

  4. Ještě horké škebličky obalujeme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!