Skopová žebra na jalovci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule jalovec bobkový list 2 dl červené víno skopová žebírka mletý černý pepř sádlo na smažení
Postup Skopová žebra na jalovci recept
Postup přípravy receptu
-
Jalovec roztlučeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jalovcem. Pak je skládáme na sebe do kastrolu, přičemž je prokládáme cibulí a bobkovým listem. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.
Uleželá žebírka zprudka opékáme na sádle a po obou stranách do červena. Během pečení je potíráme vínem smíchaným s kořením.
Opečená žebírka podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.